Rekreativni sport

Istrčite svoj prvi supermaraton, otkrijte čari pecanja u rukavcima rijeke Česme… Netaknuta priroda čazmanskog kraja pokrenut će sportaša i rekreativca u vama!

Ako ste aktivni rekreativac ili sportaš, znate da je pomicanje granica prava bit sporta. A supermaraton Zagreb-Čazma idealna je prilika za to! Ova poznata utrka od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj duga 61 km i 350 m i među najstarijim je sportskim manifestacijama u državi. Trči se od 1976. godine te je u najvišem rangu natjecanja po Hrvatskom atletskom savezu. Istrčite je, živite zdarvo i testirajte granice vaše izdržljivosti!

Ako su utrke na duge staze ipak previše za vas, zaputite se u Sportsko-ribolovni rekreacijski centar Vustje gdje vas očekuje desetak lokaliteta s vodom stajačicom u rukavcima rijeke Česme spremne za vaše ribičke avanture.

Supermaraton

Izdržljiv ste trkač? Pripremite svoje tenisice za dugo trčanje i posjetite Čazmu! Sudjetujte na tradicionalnom supermaratonu Zagreb-Čazma dugom 61,35 km koji je posvećen samo najizdržljivijim trkačima.

Sportsko-ribolovni centar

Bacite udicu i upecajte zabavu! Ribnjaci uz rijeku Česmu inspirirat će vas da iskušate svoje ribičke vještine koje možete pokazati i na lokalitetu Vustje uz korito rijeke Česme gdje na pecanje ili zabavu možete povesti i cijelu vašu obitelj.

Sportska dvorana

Školsko-sportska dvorana u Čazmi besplatna je za sve klubove, udruge i druge pravne osobe s područja grada Čazme te se može koristiti uz naknadu za klubove, udruge i druge pravne osobe izvan područja grada Čazme.