Atrakcije

Predahnite od gradskog ritma života u opuštajućem ambijentu prirode. U našem zelenom raju nudimo vam pregršt zanimljivih atrakcija: šetnje pod krošnjama u Medjamama, posjet dabrovoj nastambi na Vustju, pogled s panoramskih terasa u krošnjama, lagana bicikliranja nasipom rijeke Česme

Volite li osvježenje, okupajte se u prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj u kojem se voda ne čisti kemikalijama, nego uz pomoć pomno odabranih biljaka i mikroorganizama. A ako ste ljubitelj planinarenja, istražite vrhunce Moslavačke gore, otkrijte ostatke srednjovjekovnih utvrda.

Okružite se prirodom u društvu voljenih, napunite baterije i u vašu se svakodnevicu vratite svježiji, opušteniji i odmorniji.

Čarolija svjetla Salaj

Doživite čaroliju od nekoliko milijuna upaljenih svjećica. Posjetite Grabovicu i svjetski poznato imanje obitelji Salaj koje u vrijeme Adventa i Božića zablista najčarobnijim sjajem.

Šetnja pod krošnjama Medjama

Prošećite samo 15 minuta od centra grada i nađite se usred netaknute prirode u kojoj vas očekuju vijugave šetnje ispod krošnji, cvrkutanje ptica i močvarni svjetovi.

Vustje edukacijski centar

Zamislite školski sat u prirodi održan u učionici načinjenoj od drva i pruća. To je osjećaj koji će doživjeti vaše dijete ako ga povedete u šetnju do dabrove nastambe na Vustju.

Eko-biološki bazen

Zamislite kupanje u bazenu bez kemikalija i neugodnog mirisa klora. Samo prirodno filtrirana voda koja se pročišćava putem bioloških filtera. To je jedinstveni doživljaj kojeg vam nudi Biološko kupalište – Biopark Čazma, prvo takvo kupalište u našoj zemlji.

Čazmanski Kaptol

S koje god strane svijeta putujete prema Čazmi, na obzoru nad gradom ugledat ćete dva zvonika crkve svete Marije Magdalene. Prelijepa rozeta i brojne priče vezane uz ovu crkvu samo su dio onoga zbog čega će vam Čazmanski kaptol ostati u dugom sjećanju.

Šetnice uz rijeku Česmu

Prošetajte se tematsko pješačkom stazom “Dolina Česme” ili po njoj otrčite svoju dnevnu rutu. Duž staze duge 12,5 kilometara očekuju vas susreti s pticama močvaricama, jelenima, srnama, zečevima, dabrovima… odmor na klupama i edukativni sadržaji o flori i fauni tog područja postavljeni na informativnim pločama duž cijele šetnice.

Moslavačka gora

Zaputite se na Moslavačku goru u lagano planinarenje ili vožnju biciklom i doživite susret s fascinantnim kamenim kuglama. Obiđite ruševine mističnog Garić-grada, popnite se na najviši vrh Mjesec.