Aktivnosti u prirodi

Zamislite krajolike kao iz raja. Osunčani zeleni brežuljci, stoljetne šume, vinogradi, biološko kupalište i seoska gospodarstva pored kojih prolaze rekreativni jahači i biciklisti. To je naše carstvo aktivnog odmora.

"Čazma Natura" koncept je zelenog turizma u kojem vas na desetak uređenih lokaliteta pozivamo na upoznavanje s bogatstvom moslavačke prirodne baštine i aktivan odmor u prirodi. Bez obzira jeste li rekreativni sportaš ili izletnik, dolazite li s obitelji ili samostalno, u našim ćete se lokalitetima moći prepustiti vašim omiljenim aktivnostima. Šetati pod krošnjama stabala, planinariti po obroncima Moslavačke gore, voziti ture po biciklističkim stazama, gledati ptice u šetnjama Vustjem, Medjamama, dolinom rijeke Česme, jahati konje ili se kupati u prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj, u centru grada Čazme.

Priroda pokreće najbolje u nama. Pokrenite se i vi prema našoj zelenoj destinaciji i uživajte u aktivnom odmoru u prirodi.

Hodanje i trčanje

Hodanje i trčanje u čistoj prirodi! Prošetajte se tematsko pješačkom stazom “Dolina Česme” ili po njoj otrčite svoju dnevnu rutu. Duž staze duge 12,5 kilometara uz rijeku Česmu, očekuju vas susreti s pticama močvaricama, srnama, zečevima, jelenima, dabrovima te uživanje u netaknutoj prirodi.

Planinarenje

Uživajte u planinarenju po obroncima Moslavačke gore ispod krošnji stoljetnih hrastova. Pitomi brežuljci, nezahtjevne staze i šetnje na čistom zraku idealni su za lagano planinarenje i hodanje s djecom. Putem upoznajte ostatke srednjovjekovnih utvrda i svakim novim pohodom otkrijte skrivena prirodna blaga moslavačkog kraja.

Biciklizam

Volite blage uspone ili vožnje pored riječnog nasipa? Bez obzira koji je vaš omiljeni stil vožnje, naše biciklističke ture kroz prelijepu očuvanu prirodu probudit će avanturista u vama. Otkrijte sve čari bicikliranja u uzbudljivim vožnjama kroz pitome krajolike prilagođene svim uzrastima.

Kupanje u Bio bazenu

Zamislite kupanje u ekološkom bazenu bez kemikalija i neugodnog mirisa klora. Samo prirodno filtrirana voda koja se pročišćava putem bioloških filtera. To je jedinstveni doživljaj kojeg vam nudi Biološko kupalište – Biopark Čazma, prvo takvo kupalište u našoj zemlji.