Eno-gastro ponuda Čazme

Pliva li bolje hrana u vinu ili vino u hrani ? Riješite jednom za svagda ovu gurmansku dilemu. Uronite u okuse tradicijske kuhinje grada Čazme ili isprobajte neke od autohtonih sorti vina s osunčanih moslavačkih brežuljaka. Neka i vaše nepce ponese lijepe uspomene s putovanja.

Škrlet, graševina, rajnski rizling, traminac, pinot ili chardonnay ? Bez obzira koja je vama omiljena sorta vina, u podrumima čazmanskih vinara pronaći ćete ih sve. Apsolutni je lokalni hit škrlet kojeg svakako trebate isprobati, no za njim ne zaostaju ni ostala vina. Čak i neke nove sorte poput syraha ili vina od kupine odnedavno su prisutne na vinskoj karti našeg kraja.

S čime sljubiti ova "lijepa i zdrava vina lepršavih nota" ? Ne trebate biti enolog da biste znali da uz domaće vino najbolje prija domaći zalogaj. U čazmanskim lokalima potražite domaće specijalitete: čazmansku hladnu platu, moslavački odrezak s restanim krumpirom, čazmanski odrezak s domaćim kroketima, a počastite se i posebnom poslasticom - čazmanskom tortom.

Gastro užitke upotpunjuje i ponuda prirodnih i ekoloških proizvoda od heljde i pira, a možete isprobati I jelensku salamu te proizvode od kozjeg mlijeka na ranču Letec u Donjem Dragancu!

Donosimo vam listu lokala gdje možete isprobati domaće eno-gastro specijalitete.

Gostionica & kavana Ana – raj za ljubitelje tradicionalnih kolača

Gostionica & kavana Ana nalazi se u strogom centru Čazme. U svojoj ponudi osim klasičnih jela ima veliki izbor jela spremljenih po tradicionalnim recepturama. Posebno naglašavamo veliki izbor slastica i tradicionalnih kolača i torti koje imaju u svojoj ponudi.

Telefon:
043 771909
Email:
skarda@bj.t-com.hr
Web:
http://www.tz-cazma.hr/kavana-ana
Adresa:
Kralja Tomislava 10c 43240 Čazma

Domaća vina i jela iz lonca i ražnja na imanju Pirak

Kada ste već u Čazmi, navratite i do Grabovnice do imanja obitelji Pirak okruženog plodnim vinogradima. Obitelj Pirak generacijama se bavi vinogradarstvom i podrumarstvom, a uzgaja sorte frankovka, graševina i rizling. I mirisi su tamo nenadmašni: pravi moslavački domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozre u prirodi - to popunjava jelovnik.

Mobitel:
098 799 439
Adresa:
Sveti Vid, Grabovnica

Ranč Letec – lovački specijaliteti i proizvodi od heljde, pira i kozjeg mlijeka

Velika atrakcija za ljubitelje divljači i ekoloških namirnica je ranč Letec. Imanje se nalazi u samom srcu prirode, smješteno uz rijeku Česmu s jedne strane, šume i livada s druge strane, dok ulazak na ranč je iz pravca sela Donji Draganac. Na ranču možete isprobati jelensku salamu te nabaviti eko-proizvode od heljde, pira i kozjeg mlijeka.

Mobitel:
098 1727 159
Web:
http://www.rancletec.com

Pizzerija Fokus za one koji igraju na sigurno

Vi volite tradicijsku hranu, no vaši mališani ne vole “eksperimentirati” s okusima? Odvedite ih na najbolju pizzu u gradu, a vi se počastite nekim od jela koja su u ponudi. U hrani pripremljenoj na vrhunski način možete uživati u ugodnom prostoru i mirnoj atmosferi pizzerije.

Telefon:
043 771 755
Web:
http://www.pizzeria-fokus.com
Adresa:
Braće Radića 5, Čazma

Hrana i piće u Bistrou Blic

Predahnite od obilaska Čazme u bistro Blic koji u ponudi ima gotova jela i jela po narudžbi, široku ponudu pića i gostoljubivo osoblje.

Telefon:
043 771 097
Mobitel:
Web:
http://www.praetorian.hr
Adresa:
Moslavačka 1, Čazma

Brzi zalogaj naći ćete u Fast Foodu Turki

Gricnite nešto s nogu i nastavite sa šetnjama po Čazmi i okolici.

Mobitel:
098 945 3982
Adresa:
Braće Radića 2, Čazma