Zanimljivosti

Božićna bajka Salaj

Čazma i njena okolica prekrasni su u bilo koje doba godine, no možda su najljepši u adventsko vrijeme. Tada središte grada dobiva prelijepo blagdansko ruho, a obližnju Grabovicu i imanje obitelji Salaj osvijetle milijuni bliještećih žaruljica.

Povijest Čazmanskog kaptola

S koje god strane svijeta putujete prema Čazmi, na obzoru nad gradom ugledat ćete dva zvonika crkve svete Marije Magdalene. Prelijepa rozeta i brojne priče vezane uz ovu crkvu samo su dio onoga zbog čega će vam Čazmanski kaptol ostati u dugom sjećanju.

Čazma Natura

Čazma Natura koncept je zelenog turizma u kojem vas na desetak uređenih lokaliteta dočekuje bogatstvo moslavačke prirodne baštine. Bez obzira jeste li rekreativni sportaš ili izletnik, dolazite li s obitelji ili samostalno, u našim ćete se lokalitetima moći prepustiti vašim omiljenim aktivnostima.

Suveniri Čazme

Neka vaš posjet Čazmi ostane u najljepšem sjećanju. Ponesite s putovanja podsjetnik na trenutke koje ste proveli u našem gradu. Neka to bude suvenir iz domaće radinosti, maštovito oslikani eko-biljni predmeti ili lovački suveniri od rogova divljači.

Turistička karta

Pronađite lokaciju za vašu najljepšu šetnju. Istražite gdje je smješten čazmanski eko-bazen, a gdje je imanje obitelji Salaj… Sve to i puno toga više naći ćete na našoj orijentacijskoj karti.