Šetnja pod krošnjama Medjama

Prošećite samo 15 minuta od centra grada i nađite se usred netaknute prirode u kojoj vas očekuju vijugave šetnje ispod krošnji, cvrkutanje ptica i močvarni svjetovi.

setnja pod krosnjama medjame 1

Zamislite da možete prošetati kroz krošnje stabala dok u pozadini čujete glasanje ptica močvarica. To je doživljaj kojeg vam pruža nezaboravna šetnica Medjame, udaljena samo 10 minuta lagane šetnje od centra Čazme.

U polumočvarnom ambijentu osjetit ćete zov divljine, uočiti divlje patke, čaplje i vodomara

Ovo močvarno područje poznato je kao značajno stanište ptica močvarica i vodozemaca. Drvena pješačka staza s mostovima dugačka je gotovo dva kilometra, a njezina je posebnost što je uzdignuta iznad tla i posjetitelje vodi gotovo pa kroz krošnje drveća.

Vodeni svijet

Upoznajte divlje patke i vodomara

U tom polumočvarnom području osjetit ćete zov divljine, uočiti divlje patke, čaplje i vodomara kao i druge brojne ptice močvarice te vodozemce. Vaša će djeca moći iz prve ruke upoznati čudesni svijet ptica, a šetnja na svježem i čistom zraku pogodovat će njihovom zdravlju.

Dobro je istaknuti da su svi zahvati u prostoru oblikovani tako da poštuju prirodno okruženje te na prirodu, biljni i životinjski svijet ne djeluju intruzivno.

e bike izazov po moslavackoj gori u trajanju 3 4 sata od 238 kn b0c7 3

Jedinstvene povišene šetnice

Stoga pratite putanju razgranatih drvenih staza i mostića ove atraktivne lokacije te usput osluškujte smirujuće zvukove prirode, a za više informacija zastanite uz brojne edukativne ploče koje otkrivaju mnoge zanimljivosti o tamošnjim biljnim i životinjskim vrstama.

Jedinstvene povišene šetnice i mostovi u krošnjama pružit će vam neusporediv doživljaj. A naš savjet za kraj glasi: obavezno na izlet povedite i vašu djecu kojoj će šetnja vijugavim drvenim stazama Medjama izgledati kao zabavan i poučan posjet zabavnom parku u prirodi.